Қр денсаулық сақтау министрлігі с. Д. Асфендияров атындағЫ



жүктеу 448.03 Kb.
Дата01.05.2016
өлшемі448.03 Kb.
: 13341

ҚР ДЕНСАУЛЫҚ САҚТАУ МИНИСТРЛІГІ

С.Д.АСФЕНДИЯРОВ АТЫНДАҒЫ

ҚАЗАҚ ҰЛТТЫҚ МЕДИЦИНА УНИВЕРСИТЕТІ



МИНИСТЕРСТВО ЗДРАВООХРАНЕНИЯ РК

КАЗАХСКИЙ НАЦИОНАЛЬНЫЙ МЕДИЦИНСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМЕНИ С.Д.АСФЕНДИЯРОВА

«Денсаулық сақтау мен фармациядағы

менеджмент және маркетинг

құқық негіздерімен» кафедрасының меңгерушісі

э.ғ.к.,доцент Сыздыкова К.Ш
«Мейірбике ісіндегі әкімшілік процесс және менеджмент»

пәні бойынша



ТЕСТ СҰРАҚТАРЫ

51. Алғаш рет ғылыми менеджмент мектебінің негізін қалаған американ инженері?

A) Генри Форд

B) Фредерг Тейлор

C) Френк Гилберд

D) Лилиан Гилберд

E) Джеймс Муни

52. Менеджмент ғылым ретінде қай ғасырларда пайда болды?

A) XIX-XVIII

B) XVII-XIX

C) XVII-XX

D) XIX-XX

E) XVII-XIX

53. XX ғасырдың 60-жылдарында менеджментте жаңа бағыт қалыптасты.Ол:

A) « ситуациялық тәсіл »

B) « басқару ғылымы »

C) « ситуациялық әдіс »

D) « классикалық мектеп »

E) « жеті жарғы »

54. X-XII ғасырда басқару саласындағы алғашқы ойшылдардың бірі (870-950)

А) Абу Насыр Әл - Фараби

B) Қазыек Би

C) Төле Би

D) Тәуке хан

E) Әйтеке Би

56. Өндіріс тиімділігін жоғарлату мен пайданы молайту мақсатында қолданылатын принцптер әдістер және өндірісті басқару амалдарының жиынтығы

A) басқару

B) менеджмент

C) маркетинг

D) стратегиялық менеджмент

E) басқару менеджменті

57. Ұйымның қызметшілерін іріктеу бөлу дамыту басқарудың қай түрі?

A) оперативті басқару

B) технологиялық жетекшілік

C) экономикалық жетекшілік

D) ортақ жетекшілік

E) қызметшілерді басқару

58. Басқарудың жоғарға буыны

A) мидле менеджмент

B) ловер менеджмент

C) топ менеджмент

D) менеджер

E) менеджмент

59. Басқарудың басқарылатын бөлігі бұл жағдайы ойланған нәтижеге әкелетін басқару жүйесігің бөлігі

A) басқару объектісі

B) басқару субъектісі

C) ұйымдық құрылым

D) кәсіпқой менеджер

E) басқару менеджмент

60. Басқару әдісінің 3 түрі бар

A) өміршендік өмір сүру мүмкіндігін ұзарту нәтижелік және тиімділік

B) тәжірибені іске асыру экономикалық нормативті

C) бұйрықты әдіс экономикалық әдіс әлеуметтік психологиялық әдіс

D) А және В пунктері дұрыс

E) дұрыс жауабы жоқ

61. Бәсеке ұйымның еркіндігін шектеу арқылы ұйымның мақсатына құрылымына басқару әдісіне ықпал етеді

A) жабдықтаушылар

B) бәсекелестер

C) клиенттер

D) қаржылық ұйымдар

E) оқу орындары

62. Екі немесе одан да көп адамдар арасындағы ақпарат алмасу

A) мультипликация

B) монополия

C) нулификация

D) коммуникация

E) девидент

63. Ақпарат арналған жақ және сол ақпаратты түсаіндіру?

A) салушы

B) алушы


C) арна

D) хабарлау

E) жіберуші

64. Ақпарат алмаау кезеңінде жіберуші және алушының арасында өзара байланыста негізгі қанша кезеңді өтеді?

A) 3 кезең

B) 2 кезең

C) 6 кезең

D) 5 кезең

E) 4 кезең

65.Кез келген басқару функциясын орындауға қажетті байланыс процесі?

A) ұйым шешімі

B) шешім қабылдау

C) басқару шешімі

D) үкімді шешім

E) интуициялық шешім

66. Бюджеттің құрылу кезеңдері нешеге бөлінеді?

A) 4

B) 3


C) 6

D) 5


E) 2

67. Менеджменттің басты мақсаты?

A) фирма қызметінің нәтижелілігімен тиімділігін арттыру

B) қажеттілікті қанағатандыру бағыттау

C) өнім бірлігін өндіруге жеткен шығындардың саны

D) болжау ұйымдастыру жоспарлау

E) адамдар арасында ақпараттар мен алмасу процесі

68. Қаржылық жоспар белгілі мерзімнің кірістер және шығыстар жазбасы

A) саясат

B) стандарт

C) бюджет

D) технология

E) экономика

69. Өндіріс жағдайындағы басқару жөніндегі мамандар қалай аталады?

A) менеджер

B) маркетолог

C) экономист

D) технолог

E) сатушы

71. Заттардың қалаулы және іс жүзіндегі сәйкессіздігін сипаттайтын күрделі теорилық сұрақтар немесе практикалық жағдайлар?

A) бақылау

B) нысана

C) саясат

D) басқару

E) шешім

72. Нақты мақсаттар оларға байланысты прогрес өлшеуге бвағынады?

A) стандарттар

B) шешімдер

C) міндеттер

D) экономикалар

E) ережелер

73. Білім немесе жинақталған тәжірибе арқылы келісілген таңдау шешімі қалай аталады?

A) рационалдық шешім

B) пікірлерге негізделген шешімдер

C) шешімдерді қабылдау критерилер

D) бағдарланған шешім

E) интуициялық шешім

74. 1868-1933 жж адамдық қарым қатынастар мектебінің негізін салушылардың бірі?

A) Әбу Насыр Әл Фараби

B) Генри Форд

C) Фоллет Мэри Паркер

D) Джеймс Муни

E) Френк Гилберд

75. Тұрақты сатып алушыларға жыл бойында қолы жеткен сату айналымы үшін берілетін кемітпе қалай аталады?

A) прогрессивті кемітпе

B) маусымдық кемітпе

C) бонустық кемітпе

D) саудалық кемітпе

E) арнайы кемітпе

77. Нақты зерттелетін мәселелер үшін жаңа ғана жиналған ақпарат?

A) бағалық ақпарат

B) сандық ақпарат

C) бастапқы ақпарат

D) икемді ақпарат

E) аяқталмаған ақпарат

79. Мемлекеттік мекемелерді ұйымдастыру және сондағы қызметкерлерге билік жүргізуді жүзеге асыру?

A) мемлекеттік менеджмент

B) әскери менеджмент

C) құрама одақтық немесе клубтық менеджмент

D) бизнес менеджмент

E) үкімет

81. Басқару қызметін бөлісу процесін етене дамыту дегеніміз?

A) жауапкершілік

B) өкілеттілік беру

C) табыстау

D) өкілеттіліктер

E) басқару

82. Адам қызметі мен өзін өзі ұстау құбылыстарына қатынас және белгілі принциптер мен нормаларға қатынас және белгілі принциптер мен нормаларға байланысты олардың маңыздылығын орнату?

A) бағыттау

B) бағалау

C) бақылау

D) бағдарлау

E) бюджет

83. Ұйым мақсатына жетуді анықтайтын және оларға жету жолдары үйрететін қызмет түрі?

A) жоспарлау функциясы

B) басқарудың негізгі функциясы

C) стратегиялық жоспарлау

D) мақсаттар мен жоспарлар

E) шешімдер қабылдау

84. Белгілі бір мақсатқа немесе мақсаттарға жету үшін қызметтері сапалы түрде үйлестірілген адамдар тобы?

A) мақсат

B) топтар

C) ұйым

D) группа



E) бөлімдер

85. Таңдаудың баламалық нұсқаларын бағалау стандарттары?

A) пікірлерге негізделген шешімдер

B) шешімді қабылдау шешімдері

C) интуициялық шешім

D) рационалдық шешім

E) бағдарлама шешім

86. Менеджмент ағылшын тілінен аударғанда қандай мағына білдіреді?

A) басқару

B) жекеше

C) үкім

D) билік


E) орган

91. Ғылыми менеджменттің пайда болуы кімнің есімімен байланысты?

A) М.Альберд

B) К.Маркс

C) Ф.Тейлор

D) А.Радугин

E) Д.Кейнс

92.Стратегия терминінің грек тілінен аударғандағы мағынасы?

A) генерал өнері

B) жоспарлау өнері

C) менеджер өнері

D) басқару қызметі

E) ресурстарды бөлу

93. Стратегиялық жоспарлау моделі:

A) ұйым міндеті

B) ұйым мақсаты

C) стратегияны жізеге асыру

D) стратегияны бағалау

E) барлық жауабы дұрыс

94. «Компанияның ұзақ мерзімдік мақсаты қандай » өздеріне осы сұрақты қойған қай елдің менеджерлері?

A) Жапон

B) Қытай


C) Америка

D) Франция

E) Қазақстан

95. Менеджмент түрлері?

A) стратегиялық

B) қаржылық

C) басқарушылық

D) инновациялық

E) А,В,D пунктері дұрыс

96. Модель дегеніміз .......?

A) зерттеу түрлері

B) менеджмент жүйесі

C) нақтылықты кескіндеу

D) басқару қызметі

E) бақылау типі

97. Менеджерлерді даярлау қанша типте жүзеге асырылады?

A) 2

B) 3


C) 5

D) 6


E) 7

98. Адамдармен жұмыс істеу қандай қызмет түрі?

A) менеджмент қызметі

B) ұйымдастыру қызметі

C) бақылау қызметі

D) басқару қызметі

E) жоспарлау қызметі

99.Менеджменттің зерттеу әдісі?

A) басқару процесі

B) ойын теориясы

C) сапа және тағы басқа

D) кадрлық

E) стратегиялық бағыт

100. Өзінің қарамағындағы адам ресурстарын тиімді пайдалану қай саланың міндеттері?

A) менеджмент

B) мотивация

C) басқару

D) стратегия

E) дұрыс жауабы жоқ

101. Рынокты сегменттеудің қай стратегиясында шығындар көп болмайды:

A) дифференциалданбаған маркетинг;

B) дифференциалданған маркетинг;

C) шоғырланған маркетинг;

D) селективті өткізу;

E) эксклюзивті өткізу;

118. М. Портердің стратегиялық моделі қай белгілер бойынша стратегияларды бөледі

A) инновациялық деңгейі;

B) бірегейлік пен баға;

C) саланың өсу қарқыны;

D) қолма-қол қаражаттың қозғалысы;

E) пайданың өсуі;

128. Рынокты психографиялық принцип бойынша сегменттеу

A) қоғамдық топтар мен өмірлік көзқарасқа байланысты;

B) ұлты мен нәсіліне байланысты;

C) жынысы, жасына байланысты;

D) тауарды қабылдау деңгейіне және оған қатынасына байланысты;

E) әр түрлі аудандарға, аймақтарға байланысты;

132. Әр түрлі региондарға байланысты бірдей емес баға орнату тәсілі

A) ынталандыру баға орнату;

B) дискриминациялық баға орнату;

C) психологиялық баға орнату;

D) географиялық баға орнату;

E) бағалық жеңілдік;

136. Мәдени фактор көрсетеді:

A) сатып алушының экономикалық жағдайын;

B) тұтынушының жағдайын (статусын);

C) сатып алушының көзқарасы мен қатынасын;

D) сатып алушының өмір сүру стилі мен жеке адам типін;

E) қоғамдық топқа жатуын;

137. Жеке фактор көрсетеді

A) сатып алушының экономикалық жағдайын;

B) тұтынушының жағдайын (статусын);

C) сатып алушының көзқарасы мен қатынасын;

D) сатып алушының өмір сүру стилі мен жеке адам типін;

E) қоғамдық топқа жатуын;

138. Психологиялық фактор көрсетеді

A) сатып алушының жасын;

B) жан ұяның өмір шеңберінің сатысын;

C) уәждемені;

D) референттік топтарды;

E) субмәдениетті;

139. Әлеуметтік фактор көрсетеді

A) сатып алушының жасын;

B) жан ұяның өмір шеңберінің сатысын;

C) уәждемені;

D) референттік топтарды;

E) субмәдениетті;

141. Бәсекелестік күрестегі "шабуыл" стратегиясы қай кәсіпорындікі болады

A) рыноктық үміткер;

B) рыноктық басымдылық;

C) рынок қуысында жайғасқандар;

D) рыноктың жолын ұстаушы (қуушы) ;

E) монополист;

142. Рыноктағы өзінің үлесін кеңейтуге күресетін кәсіпорынды көрсетіңіз:

A) рыноктық үміткер;

B) рыноктық басымдылық;

C) рынок қуысында жайғасқандар;

D) рыноктың жолын ұстаушы (қуушы);

E) монополист;

143. Бәсекелестік күрестегі рыноктық басымдылық стратегиясының негізгі мәні неде ?

A) жаңа рыноктарды жаулап алу;

B) бар жағдайды сақтау;

C) бәсекелестерге үзіліссіз шабуыл жасау;

D) нақты рынокта жол беру;

E) рыноктың белгілі қуысында жұмыс жүргізу;

144. Бәсекелестер жағынан қарсы әрекет шығармайтындай өзінің жұмысында кеңейту стратегиясын таңдайтын кәсіпорынды көрсетіңіз:

A) рыноктық үміткер;

B) рыноктық басымдылық;

C) рынок қуысында жайғасқандар;

D) рыноктың жолын ұстаушы (қуушы) ;

E) монополист;

145. Рыноктағы үлкен үлесі бар кәсіпорынды көрсетіңіз:

A) рыноктық үміткер;

B) рыноктық басымдылық;

C) рынок қуысында жайғасқандар;

D) рыноктың жолын ұстаушы (қуушы) ;

E) рыноктың жолын ұстаушы және рыноктық озат;

146. Рыноктық "терезе" дегеніміз

A) өздерінің талғамдарын толық қанағаттандырмайтын және өндірушілер елемейтін рынок сегменті;

B) фирма өзіне басым орын қамтамасыз еткен рынок сегменті;

C) фирма өзіне тұрақты орын қамтамасыз еткен рынок сегменті;

D) мінез-құлықтық принцип бойынша анықталған рынок сегменті;

E) психографиялық принцип бойынша анықталған рынок сегменті;

147. Бәсекелестік күресте "жаппай қорғау", яғни тұтынушылардың терең қажеттіліктерін табу арқылы өзінің әрекет жасайтын жерлерін кеңейтумен айналысатын кәсіпорын түрі:

A) рыноктық үміткер;

B) рыноктық басымдылық;

C) рынок қуысында жайғасқандар;

D) рыноктың жолын ұстаушы (қуушы);

E) рынок құысында жайғасқандар және рыноктық үміткер;

148. Күштірек бәсекелестерді қызықтырмайтын өзгеше орнын тапқан, өсуге потенциалы бар кәсіпорынды көрсетіңіз :

A) рыноктық үміткер;

B) рыноктық басымдылық;

C) рынок қуысында жайғасқандар;

D) рыноктың жолын ұстаушы (қуушы) ;

E) рыноктың жолын ұстаушы және рыноктық озат;

149. Қай бәсекелестік стратегияда фирма әлсіреген рынок жерлерін беріп, сонымен қатар ең жақсыларын күшейтеді

A) жаппай қорғау;

B) орнын қорғау;

C) сығыстырылған қорғау;

D) ескерту қорғау;

E) қарсы шабуыл;

151. Менеджменттің стратегиялық негіздерін жүзеге асыру үшін қандай негіздерін меңгере білу керек?

A) тәуекел

B) қаржы


C) саралау

D) ойлау


E) айқындау

152. Менеджмент міндеттері

A) имитациялық модельдендіру

B) стратегиялық бағытты анықтау

C) басқару шешімін анықтау

D) моделдендіру бағыты

E) дұрыс жыуабы жоқ

153. Ұйымдастыру мен басқару жұмыстарын жүзеге асыратын басқарушы маман?

A) бизнесмен

B) басқарушы

C) адамдар

D) менеджер

E) барлық жауабы дұрыс

154. «Менедженттің негіздері басқарудағы ой пікірдің дамуы » кітабында мектептің қаша түрі белгіленді?

A) 5

B) 8


C) 4

D)барлығы дұрыс

E) дұрыс жауабы жоқ

155. Біліміне сенімімен дәстүріне қарай қалыптасу қай ортаға негізделген?

A) сыртқы әлеуметтік орта

B) сыртқы технологиялық орта

C) ішкі стратегиялық орта

D) сыртқы экономикалық орта

E) дұрыс жаубы жоқ

156. Сыртқы экономикалық орта элементтеріне жататыны?

A) ақша несие қаржы

B) қоғам қоршаған орта

C) капитал машина ғимарат

D) технология техника

E) машина ақша кәсіпорын

157. Менеджменттің қай деңгейіне алғашқы буындағы?

A) бастапқы

B) ортаңғы

C) алдыңғы

D) соңғы


E) төменгі

158. Басқарудың жоғарғы буыны?

A) мидле менеджмент

B) топ менеджмент

C) ловер менеджмент

D) басқару менеджмент

E) бақылау менеджмент

159. Менеджер табиғаына сипаттама берген:

A) А.П.Друкер

B) В.Д.Кейнс

C) С.К.Маркс

D) Ф.Тейлор

E) М.Альберт

160.Ғылыми менеджмент негізін қалаған америка менеджері?

A) А.Г.Форд

B) В.Ф.Тейлор

C) С.Л.Гильберд

D) В және С пунктері дұрыс

E) Барлық жауабы дұрыс

161. X-XII ғасыр басқару саласыдағы алғашқы ойшылдарының бірі?

A) Аристотель

B) Әбу Насыр Әл Фараби

C) Тәуке хан

D) Ибн Сина

E) Дұрыс жауабы жоқ

162. Менеджер термині нені білдіреді?

A) өте күрделі дамитын жүйе

B) жеке бөлімшелердің несие топтар шеңберінде жеке қызмет түрін ұйымдастыруға қатысты

C) дербес сипатталатын басқарушылықты ұйымдастыратын жүйу

D) барлық жауабы дұрыс

E) дұрыс жауабы жоқ

163. Стратегия сөзігің мағынасы?

A) жағдай,жай күйі деген ұғым

B) бизнес пен кәсіпкер

C) генерал өнеі

D) дұрыс жауабы жоқ

E) барлық жауабы дұрыс

164. Тактика терминігің ұғымы?

A) жоспар бойынша мақсаттарға жету

B) баламалар

C) жоспарларды тұжырымдау

D) барлық жауабы дұрыс

E) дұрыс жауабы жоқ

165. Менеджмент дегеніміз ........?

A) өнімнің өзіндік құнын есепту

B) белгілі бірмөлшерде көрсетілген уақытта өнімнің жалпы құны

C) өте күрделі дамитын жүйе

D) дұрыс жауабы жоқ

E) қолдау,бағалау деген ұғым
166.Жапон менедэжментінің ерекшеліктері:

A) өнімдердің өз уақытында шығарып отырады

B) шешімдер әрдайым бір ауыздан қабылданады

C) қазіргі заман уақыт талабына сай мүмкіндіктерін орындау

D) өнімдерін тәуеклге шығару

E) дұрыс жауабы жоқ

167. Техникалық факторлар?

A) диагностикалық элемент

B) бәсекелесушілердің болашақ мақсатын талдау

C) ұсақ компаниялар

D) сыртқы ортаның технологиясын талдау

E) дұрыс жауабы жоқ

168. Американдық менеджменттің ерекшеліктері?

A) шешім қабылдаудың дербес сипаты

B) шешімді ұжыммен қабылдау

C) нақты шешімдерді қабылдай отырып қателеспеу

D) жақсы дамыған өнімдерін жоғарлату көптеп шығару

E) барлық жауабы дұрыс

169. Менеджменттің басты мақсаты?

A) фирма қызметінің нөтижелігі мен тиімділігін арттыру

B) өнім бірлігін өндіруге кетіру

C) белгілі бір нәтижеге қол жеткізу нысаны

D) міндеттелген жұмыстарын іске асыру

E) белгілі бір мақсаттарға жету үшін өз мүмкіндіктерін жоғалтпау

170. Бір жүйелі принцип?

A) әдістемелер тағайындаудың нарықтық жағдайын қамтамасыз ету

B) барлық сатып алушылар тек қана бір бағамен төлейді

C) өндіруші өз бағасымен тауарын өткізу

D) тауардың сортын және сапасын анықтау

E) келісім шартта көрсетілгендей анықтамаларды тағайындау

172. Басқарудың демократиялық стилі?

A) басқару стилі

B) сипатталатын басқару стилі

C) қызметтер арасындағы шешімдер қабылдау

D) басшылар қабылдаған әрекеттер мен шешімдер жиынтығы

E) барлық жауабы дұрыс

173. Басқарудың негізгі функциялары?

A) болжау,ұйымдастыру,жоспарлау

B) ұйымдастыру процесі

C) қажеттілік шаралар жиынтығы

D) ұйымшылдық болуы

E) дұрыс жауабы жоқ

174. Басқарудың либералдық стилі?

A) қоластындағы жұмысшылар жұмысына немқұрайлықпен қарайтын басқару стилі

B) қозғалыс стилі

C) арнаулы білім стилі

D) дұрыс жауабы жоқ

E) барлық жауабы дұрыс

181. Менеджмент ағылшын тілінен «Басқару» дегенді білдіреді, яғни басқарудың қанша түрі болады?

А) 2


В) 3

С) 4


D) 7

E) 5


182. Басқарудың субъектісін тап.

А) фирма


В) завод

С) кәсіпорын

D) менеджмент

E) барлық жауабы дұрыс

183. Басқару объектісін тап.

А) жетекші

В) басшы

С) менеджмент

D) фирма

E) адам


184. Менеджмент дамуында қанша мектеп қалыптасты?А) 2

В) 4


С) 3

D) 5


E) 6

185. Ғылыми басқару мектебі қай жылыдар арасында болды?

А) 1884-1921

В) 1890-1923

С) 1891-1925

D) 1886-1929

E) 1885-1920

186. Әкімшілдік мектеп қай жылдар арасында болды?

А) 1921-1951

В) 1920-1950

С) 1923-1950

D) 1925-1955

E) 1924-1953

187. Адамдық қатынастар және тәртіп мектебі қай жылдар арасында болды?

А) 1939-1961

В) 1940-1960

С) 1950-1960

D) 1951-1965

E) 1941-1963

188. Ұйымның алға қойған мақсаттарға жету үшін сәйкесінше жоспарлау, бақылау процестері не деп аталады?

А) басқару

В) бақылау

С) ынталандыру

D) технология

E) экономика

189. Арнайы тәсілдер мен әдістер сонымен қатар, жұмыстарды ұйымдастыру мен қызметтерді бақылау арқылы жүзеге асатын басқару әрекеттерінің нақты түрі?

А) дұрыс жауабы жоқ

В) менеджмент факторлары

С) менеджментті бақылау

D) менеджмент принциптері

E) менеджмент функциясы

190. Ұйым өз мақсатына жету үшін қамтамасыз ететін поцес, ол-

А) ынталандыру

В) басқару

С) бақылау

D) мұқтаждық

E) менеджмент

191. Бақылаудың қанша түрі бар?

А) 1

В) 2


С) 3

D) 4


E) 5

192. Қай жоспарлау әдісі мейлінше тиімді деп саналады?

А) дұрыс жауабы жоқ

В) төменнен жоспарлау

С) жоғары жоспарлау

D) салықты жоспарлау

E) в және d пунктері дұрыс

193. Қызметтері сапалы түрде ортақ мақсатқа жетуге бағытталған адамдар тобы қалай аталады?

А) мемлекет

В) демократия

С) орта

D) ұйым


E) менеджмент

194. Өмір сүру, қарым-қатынас және өсу қажеттіліктерін кімнің мотивациялық теориясына жатады?

А) А.Смит

В) Аристотель

С) Тейлор

D) Г.Гант

E) Альфред

195. Мақсаттар қайшылығы қай қайшылық типіне жатады?

А) орта мен адам арасында

В) орта мен топ арасында

С) топ пен адам арасында

D) мемлекет пен адам арасында

E) дұрыс жауабы жоқ

196. Анықталған операциялар арқылы міндеттерді орындау амалы?

А) стратегия

В) әдістер

С) жоспарлау

D) ұйым


E) сызықтық

197. Кәсіпорын концепциясы ұзақ мерзімді негізін қалаушы жоспар?

А) ұйым

В) жоспарлау



С) әдістер

D) стратегиялық

E) ынталандыру

198. Менеджмент қай ғасырда қалыптасты?

А) ХХІ ғасыр басында

В) ХХ ғасыр басында

С) ХІХ ғасыр басында

D) ХІХ ғасыр аяғында

E) дұрыс жауабы жоқ

199. Осы заманда менеджменттің қызметі

А) бақылау, басқару

В) жоспарлау, мотивациялау

С) в және d пунктері дұрыс

D) ұйымдастыру, бақылау

E) ынталандыру, мұқтаждау

200. Басқарудың әр түрлі дәрежелері мен фирмалардың бөлімшелері арасындағы тұрақты байланыстар не деп аталады?

А) жоспарлау

В) бақылау

С) басқару

D) құрылым

E) ұйымдастыру

201. Жағымсыз аудиторияға жатады:

A) банктер;

B) ақпарат тарату құралдары;

C) қоршаған ортаны қорғаушылар;

D) фирманың жұмысшылары;

E) демеушілер;

226. Фирма жоспарының қай түрі айқындаудың жоғары дәрежесімен сипатталады?

A) қысқа мерзімді жоспар;

B) орта мерзімді жоспар;

C) ұзақ мерзімді жоспар;

D) біркелкі интегралды жоспар;

E) стратегиялық жоспар;

227. Жоспардың қай түрінде фирманың алдағы болашағы көрінеді

A) қысқа мерзімді жоспар;

B) орта мерзімді жоспар;

C) ұзақ мерзімді жоспар;

D) біркелкі интегралды жоспар;

E) жалпы шаруашылық жоспар;

228. Жоспардың қай түрі қызмет көрсететін фирмаларға өңделеді

A) қысқа мерзімді жоспар;

B) орта мерзімді жоспар;

C) ұзақ мерзімді жоспар;

D) біркелкі интегралды жоспар;

E) стратегиялық жоспар;

229. Жоспардың қай түрі өнеркәсіп тауарларына өңделеді

A) қысқа мерзімді жоспар;

B) орта мерзімді жоспар;

C) ұзақ мерзімді жоспар;

D) біркелкі интегралды жоспар;

E) жалпы шаруашылық жоспар;

244. Қажеттіліктердің маңыздылық дәрежесі бойынша А. Маслоу бірінші (төменгі) қатарға нені қояды

A) өзін сақтау қажеттілік;

B) әлеуметтік қажеттіліктер;

C) физиологиялық қажеттіліктер;

D) өзін құрметтеу қажеттілігі;

E) өзін таныту қажеттілігі;

245. Қажеттіліктердің маңыздылық дәрежесі бойынша А. Маслоу ең жоғарғы қатарға нені қояды

A) өзін сақтау қажеттілік;

B) әлеуметтік қажеттіліктер;

C) физиологиялық қажеттіліктер;

D) өзін құрметтеу қажеттілігі;

E) өзін таныту қажеттілігі;

251. Басқаруда дара басшылық пен алқалықты епті пайдалану қажеттілігін сипаттайтын қағида.

А) орталықтандыру мен орталықтандырмауды үйлестіру

В) құқық, міндеттер мен жауапкершілікті үйлестіру

С) алқалық

Д) ғылыми дәлелділігі


Е) жоспарлылық

252.Басқаруға барлық қызметкерлердің қатысуы келесі қағиданың қажеттілігін болжайды:

А) демократизациялау

В) дара басшылық және алқалық

С) жоспарлау және ғылыми дәлелдік

Д) иерархиялық және кері байланыс

Е) орталықтандыру мен орталықтандырмау

253. Басшының шешім қабылдауға әсер ететін қандай жеке ерекшеліктері психологиялыққа жатпайды?А) басқарушылық концепциясы;

В) тұлғаның басқарушылық қабілеттіктері;

С) тұлғаның басқарушылық қажеттіліктер;

Д) басқарушылық ниеттері;

Е) басқарушылық ойлауы.

254.Шешім қабылдау стратегиясы – ол…

А)шешім қабылдаушы адамның (ШҚА) мақсатқа жетудегі мінез-құлқының сипаты;

В) мақсатқа қысқа мерзімде жету;

С) мақсатқа жету мүмкіншіліктер

Д) мақатқа жету мерзімдері;

Е) барлық жауап дұрыс.

255.Мақсаттардың негізгі сипаттамалары:

А) мақсаттарға жету критерийлері, жету деңгейінің көрсеткіштер,приоритеттер

В) критерийлер, приориттер, көрсеткіштер, информация;

С) критерийлер, көрсеткіштер, информация, шешімдер;

Д) жағдай, проблема, информация, приоритеттер;

Е) барлық жауап дұрыс.

256.Әкімшілік басқару мектебінің өкілдерін атаңыз

А) Е,В,С


В) Файоль, Вебер

С) Лайкерт, Арджирис

Д) А,В

Е) Эмерсон, Форд



257.Адам қарым-қатынастар мектебінің өкілдерін атаңыз

А) В,Д


В) Мэйо, Фоллет

С) Тейлор, Гильбреттер

Д) Мак Грегор, Лайкерт

Е) Файоль, Вебер

258. Адам қарым-қатынасы мен мінез-құлық ғылыми мектебінің жалпы даму жылдарын атаңыз

А) 1936-1955

В) 1890-1935

С) 1956-1970

Д) 1971-1985

Е) 1986-1990

259.Проблемалық жағдайды сипаттаудың негізгі элементтері:

А) проблеманың мәні, жағдайдың негізгі факторлары мен шарттары, шешімнің маңыздылығы мен қауырттығы, информацияның толықтық деңгейі мен анықтығы;

В) проблеманың мәні, проблеманы сипаттай, проблеманы анықтау және құрастыру;

С) проблеманың мәні, маңыздылық пен қауырттылық, проблеманы анықтау, информацияның анықтығы;

Д) дұрыс жауап жоқ;

Е) барлық жауап дұрыс.

260.Жағдайдың қандай анықтамасы дұрыс?

А) проблема болатын жағдайлар кешені;

В) ішкі және сыртқы факторлар жийынтығы;

С) жүйені басқа жағдайға ауыстыру қажеттілігі;

Д) тілек пен ақиқаттың сәйкессіздігі;

Е) барлық жауап дұрыс.

261.Шешімдер қабылдау процедурасы:

А) формалды, формалды емес процедуралар;

В) тұрақты, айнымалы;

С) формалды, тұрақты;

Д) формалды емес, айнымалы;

Е) барлық жауап дұрыс.

262.Ұйым – ол:

А) жалпы мақсатқа жету үшін саналы түрде үйлестірілген адамдар тобы

В) формалды ұйымдағы адамдар тобы

С) жалпы мақсаты бар адамдар тобы

Д) қоршаған әлемнен толық тәуелді адамдар тобы

Е) қорларды пайдалануға құқығы бар адамдар тобы

263. Ашық жүйе – ол:

А) элементтері қоршаған ортамен байланыста болатын жүйе

В) элементтері бір-бірімен байланыста болатын жүйе

С) жаңа қасиеттер туғызатын элементтер жиыны

Д) дұрыс жауап жоқ

Е) А, В, С

264.Жалпы мақсатқа жету үшін саналы түрде үйлестірілген адамдар тобы – ол:

А) коммерциялық ұйым

В) күрделі ұйым

С) формалды емес ұйым

Д) формалды ұйым

Е) қарапайым ұйым

265.Белгілі бір мақсатқа жету үшін тұрақты байланыстағы аяқ астында құрылған адамдар тобы:

А) формалды емес ұйым

В) күрделі ұйым

С) қарапайым ұйым

Д) формалды ұйым

Е) комитете

266.Адамдарды формальды емес ұйымдарға кіруіне қозғаушы себептер:

А) құрамда болу сезімі, өзара жәрдем, қорғау, қатынаста болу, ұнату

В) ұйымның мақсаттарды жүзеге асыру процесі

С) ұйымның ішкі орта факторларының өзара байланысы

Д) ұйымның сыртқы орта факторларына тәуелділігі

Е) ұйымды басқару қажеттілігі

267.Еңбекті көлденең (горизонталь) бағытта бөлудің мәні неде?

А) еңбекті жалпы қызметтің құрама бөліктері – компоненттерге бөлу

В) басқа адамдардың жұмыстарын үйлестіру жөніндегі қызмет

С) технологиялық және экономикалық басқару

Д) жалпы басшылық және оперативті басқару

Е) персоналды басқару268.Ұйым миссиясын қалай түсінесіз?

А) жалпы мақсат

В) басты мақсаттар

С) мақсаттар тобы

Д) стратегиялық мақсаттар

Е) ерекше приоритетті мақсаттар

269.Шешімдер қабылдау әдістері:

А) барлық жауап дұрыс;

В) сандық, сапалық;

С) формалды әдістер, логикалық әдістер;

Д) жеке және ұжымдық әдістер;

Е) төлем матрицасы, шешімдер бұтағы

270.Барлық альтернативтер ықтималдықтарының қосындысы неге тең?

А) бірге;

В) үшке;


С) екіге;

Д) төртке;

Е) дұрыс жауап жоқ.

271.Мақсат дегеніміз не?

А) басқарылатын жүйенің күту, мүмкін, қажетті жағдайы;

В) информация жинаудың ұтымды варианты;

С) басқару процесінің бастапқы пункті;

Д) менеджмент ісінің нәтижесі;

Е) барлық жауап дұрыс.

272.Интуитивті шешім дегеніміз не?

А) дұрыстығын сезіну негізінде жасалған таңдау;

В) білімдерге немесе жинақталған тәжірибеге негізделген таңдау;

С) пікір негізінде қабылданған шешім;

Д) барлық жауап дұрыс;

Е) дұрыс жауап жоқ.

273.Жедел (оперативтік) шешім қандай сұраққа жауап береді?

А) қалай жұмыс істеу;

В) қандай болу;

С) шындық деген не;

Д) алынған нәтиже қандай;

Е) барлық жауап дұрыс.

275.Басқару шешімдерінің сапасына әсер етеін факторлар:

А) шешімдер жасау факторлары мен шешімдерді жүзеге асыру факторлары;

В) ішкі және сыртқы орта факторлары;

С) объективті және субъективті факторлар;

Д) тура және жанама әсер ету факторлары;

Е) барлық жауап дұрыс.

276. Мақсат сипаты бойынша қабылданатын шешімдер:

А) стратегиялық;

В) тактикалық;

С) ағымдағы;

Д) жағдайлық;

Е) бағдарламалық.

277. Проблема пайда болатын жағдай:

А) бұл сәтте жүйе жұмысы мақсатқа жетуді қамтамасыз етпейді;

В) болашақта жүйе жұмысы мақсатқа жетуді қамтамасыз етпейді;

С) шарттар жиынтығы шешім қабылдауды талап етеді;

Д) тілек пен ақиқаттың сәйкессіздігі;

Е) барлық жауап дұрыс.

278. Басқару шешімдері – ол:

А) процесс, акт және таңдау нәтижесі;

В) таңдау акті және таңдау нәтижесі;

С) процесс;

Д) дұрыс жауап жоқ;

Е) тілек нәтиже (қалаған нәтиже).

279.Басқару шешімдеріне қойыдатын талаптар:

А) қысқа айтушылық пен ықшамдылық.

В) мазмұнының толықтығы;

С) өкілеттілік пен келісушілік;

Д) мақсаттылық;

Е) дәлелділік пен дер кезінде болу

280.Басқару шешімдерін жасаудың бастапқы әдістеріне қандай әдістер жатады?

А) эвристикалық;

В) математикалық;

С) графикалық;

Д) формалды;

Е) формалды емес.

281.Басқару шешімдері дегеніміз – ол…

А) альтернативтерді таңдау;

В) басқару жүйесінің қызметін реттеуші нормативтік құжат;

С) мақсаттың қойылуы;

Д) мақсатқа жету;

Е) басқару қызметінің түрі.

282.Шешімдердің мотивация функциялары мыналар арқылы жүзеге асырылады:

А) экономикалық ынталандыру жүйесі;

В) дамудың ұзақ мерзімді стратегиясы;

С) ұйымдастыру шараларының жүйесі;

Д) қабылданған шешімдердің жүзеге асырылуы;

Е) әлеуметтік бағалау жүйесі.

283.Басқару шешімдерінің қалыптасуы келесідей:

А) басқару еңбегінің өнімі;

В) әрекеттік белгілі бағдарламасы;

С) белгілі әрекеттің бағытын таңдау;

Д) альтернативтердің болуына бағдарланған жігерлі акт;

Е) дамудың ұзақ мерзімді стратегиясы.

284.Ұйымның ішкі ортасының факторларын атаңыз

А) мақсаттар, мәселелер, құрылым, технология, адамдар

В) мекемелер, өкімет органдары, аймақ тұрғындары

С) саясат, технология қоғам

Д) жабдықтаушылар, бәсекелестер, тұтынушылар

Е) кәсіподақтар, қоғамдық өмірдің нормалары, жұмыс күші рыногы

285.Ұйымға тура әсер етуші сыртқы ортаның факторларын атаңыз

А) жабдықтаушылар, тұтынушылар, бәсекелестер, кәсіподақтар, заңдар мен мемлекеттік органдары

В) халықаралық оқиғалар, экономика жағдайы, саяси факторлары

С) ғылыми-техникалық прогресс, әлеуметтік-мәдени факторлары

Д) ұйым мақсаттары, мәселелер, құрылым

Е) технология, адамдар., аймақ тұрғындары

286.Ұйымдық басқару құрылымына қойылатын талаптарды атаңыз

А) Е,В,С

В) сенімділік, тиімділік

С) икемділік

Д) тұрақтылық

Е) оптимальдылық, жеделдік

287. Сызықтық-функционалдық және бағдарламалық-мақсаттық құрылымдарды ұштастыратын құрылым:

А) матрицалық

В) функционалдық

С) штабтық

Д) жобалық

Е) сызықтық

288. Барлық жұмысты жасаушы компоненттерге бөлу – ол:

А) еңбекті бөлу

В) мақсат

С) басқару

Д) функция

Е) технология

289. Басқа адамдардың жұмысын үйлестіру ісінің мәні:

А) вертикаль (тік) бағытта еңбекті бөлу

В) горизонталь (көлденең) бағытта еңбекті бөлу

С) ұйым мақсаты

Д) ұйым қағидалары

Е) ұйым міндеттері

291.Басқару деңгейінне құрастырады?

А) вертикаль (көлденең) бағытта еңбекті бөлу

В) горизонталь (тік) бағытта еңбекті бөлу

С) басқару функциялары

Д) басқару процесі

Е) басқару акті

292.Ұйымның ішіндегі басқару және үйлестірумен айналысатын басшылар – ол келесі деңгейдегі адамдар:

А) институцционалды

В) басқару

С) техникалық

Д) жоғары

Е) төменгі

293. Ұйымдық құрылымды жобалау кезеңдерін атаңыз

А) Е,В,С

В) жобалау

С) тиімділікті бағалау

Д) енгізу

Е) талдау

294. Қандай ұйымдық құрылымда топ м үшелері жоба жетекшісімен қатар функционадық бөлімшелер жетекшілеріне де бағынады?

А) матрицалық

В) функционалды

С) дивизионалды

Д) жобалау

Е) штабтық

295. Ұйым қорларын пайдалануда шектелген құқық және қызметкерлердің күшін міндеттерді орындауға бағыттау – ол:

А) өкілеттілік

В) делегирлеу

С) жауапкершілік

Д) міндеттеме

Е) билік

296.Орындауды өз жауапкершілігіне алатын адамға міндеттер мен өкілеттіліктерді беру – ол:

А) делегирлеу

В) өкілеттіліктер

С) жауапкершілік

Д) міндеттеме

Е) ұйымдастыру

299.Жақсы құрылымдалған проблема – ол…

А) жағдай элементтері арасындағы тәуелділіктер сандық мәндер қабылдай алатын проблемалар;

В) жағдай элементтері арасындағы тәуелділіктерді сан күйінде көрсету мүмкіншілігі;

С) белгісіз нышандар арасындағы сандық тәуелділіктер;

Д) жағдай элементтерінің сапалық тәуелділіктер бар проблемалар;

Е) барлық жауап дұрыс.

365.Кәсіпкерлікті ұйымдастырудың түрі – жекеше шаруашылықтың кемшіліктерін атаңыз

А) капитал мөлшерінің аздығы, шағын және зиян үшін жеке жауапкершіліктің болуы

В) акционерлердің барлығы бірдей ұйым ісін бақылай алмауы

С) салықтың жалпы табысқа және зиян үшін жеке жауапкершіліктің болуы

Д) акция иелерінің барлығы бірдей ұйымды басқару ісіне қатыса алмауы

Е) банкрот болған жағдайда ұйымдастырушылардың толық ма-териалды жауапкершілікке тартылуы

366.Менеджер деген кім?

А) ұйымның жұмысын маман басқаратын кәсіпқой жалданған жұмыскер

В) делдалдық амалдарды орындайтын заңды немесе жеке тұлға

С) белгілі бір нәтижелерге жетуге бағытталған экономикалық істі жүзеге асыратын шаруашылық етуші субъект

Д) дұрыс жауап жоқ

Е) А, В, С

367.Басқару жүйесінің негізін құрастыратындар:

А) мақсат қою, өкілеттілік, басқару функциялары, басқару жүйесінің звенолары

В) басқарудың ғылымға сәйкестігі, басқару идеологиясы

С) командалық-әкімшілік, экономикалық, әлеуметтік-психология-лық, адам-факторы бойынша сызықтық және технологиялық басқару

Д) жоспары – директивті, маркетинг сияқты, мақсаттық, бағдар-ламалық - мақсаттық басқару

Е) регламенттік – реттеу, тарату

368.Менеджменттің жалпы дамуында өзгерушілік жағдайларға икемделу және ұйымның потенциалын барынша мол пайдалану проблемасын қандай ғылыми мектеп алдына қойды?

А) жаңа амалдар мен теорияларды құрастыру

В) адам қарым-қатынасы мен мінез-құлық ғылымының мектебі

С) сандық және жүйелік амал

Д) жағдайлық амал

Е) ғылыми менеджмент және классикалық мектеп

369.Менеджменттің экономикалық механизмінің деңгейлерін атаңыз

А) фирма ішіндегі басқару, өндірісті басқару, персоналды басқару

В) жұмыс күшінің сапасы мен еңбекке жұмылдыруды кең пайдалану

С) техника мен технология деңгейі

Д) өндірісті ұйымдастыру және басқару

Е) өнімнің сапасын көтеру, еңбек өнімділігін арттыру

371.Өндірісті басқару дегеніміз:

А) ғылыми-зерттеу, тәжірибе – конструкторлық жұмыстарды жүргізу; өндірістін дамуын қамтамасыз ету; өндірісті өткізуді қамтамасыз ету; басқарудың ұйымдық құрылымын құрастыру

В) жоғары кәсіпқой жұмыскерлермен қамтамасыз ету; басқаруды орталықтандыру және орталықтандырмау; басқаруды демократизациялау

С) істі (ноу-хау) айқын білу, фундаментальды ойлау мүмкіншіліктері

Д) құралдар мен жабдықтар функциясын жақсы білу

Е) рынок жағдайындағы басқару

372.Ғылыми менеджмент пен классикалық мектептің негізгі проблемалары:

А) ірі ұйымдардың тиімді жұмыс істеуі

В) бизнестің барлық параметрлеріне басқару бақылауын күшейту

С) рыноктағы бәсекелестік статусының күшеюі және ұйымның мақсаттарын тиімді іске асыру

Д) өзгерушілік жағдайларға икемделу; ұйымның потенциалын барынша мол пайдалану

Е) өнім шығаруды барынша көбейту және тиімділік

373.Сандық және жүйелік амалдың бас бағыты мен өңдеу әдістері:

А) операцияларды зерттеу, модельдеу, экономикалық әдістер және т.б.

В) еңбекті жетілдіру мен жұмыскерлерді ынталандыру

С) өндірісті жетілдіру әдістері мен менеджмент иерархиясын құрастыру

Д) стратегиялық жоспарлау мен басқару әдістері

Е) ұйым өзгерістерін басқару әдістері, ұйымның мәдениеті, лидерлік

374.Тұтынушылық бизнестің экономикалық негізі:

А) қызмет пен тұтынатын заттарға жеке меншіктің болуы

В) еңбек күшіне жеке меншіктің болуы

С) өндіріс құралдарына жеке меншіктің болуы

Д) өндіріс құралдарына, информацияға, интеллектуальды еңбек өніміне, ақша ресурстарына, құнды қағаздарға мемлекеттік меншіктің болуы

Е) барлық меншік түрлерінің болуы

375.Кәсіпкерлік бизнестің негізгін құрастыратындар:

А) пайданы максималдау, тәуекелге бару

В) сатып алу, сауда, делдалдық

С) өндіріс, сату

Д) өткізу, делдалдық

Е) өндіріс, делдалдық, сауда

376.Кәсіпкерлік бизнестің негізгі компоненттерін атаңыз

А) өнім өндірісі, коммерция, делдалдық

В) информация және консультация

С) несие, қызметкерлер

Д) өндіріс пен тұтыну ара қатынасы

Е) транспорт пен коммуникация, сауда

377.Барлық азаматтар айналысатын, олардың өндірісінің соңғы нәтижесіне мүдделі екендігін көрсететін және тепе-теңдік қалыпта ұстайтын күш ретінде қарастырылатын бизнестің ерекшеліктері тән:

А) тұтынушылық бизнесіне

В) кәсіпкерлік бизнесіне

С) мемлекеттік бизнесіне

Д) еңбек бизнесіне

Е) сауда – айналым сферасындағы бизнесіне
389.Ұйымның өз мақсаттарына жетуді қамтамасыз ету процесі – ол:

А) жоспарлау

В) басшылық

С) ұйымдастыру

Д) мотивация

Е) бақылау

390.Тейлордың басқару функциялар тобын атаңыз

А) мақсат таңдау, құралдарды таңдау, құралдарды дайындау, нәтижелерді бақылау

В) даму, маркетинг, өндіріс, басқару

С) коммерциялық, техникалық, қаржылық, әкімшілік функциялары

Д) техникалық, коммерциялық, қаржылық, әкімшілік функциялары, есеп және қауіпсіздікті қамтамасыз ету функциялары

Е) жоспарлау, ұйымдастыру, мотивация, бақылау

391.Кәсіпорын жұмысының позициясынан қарағанда басқару функцияларының тобын атаңыз

А) коммерциялық, техникалық, қаржылық, әкімшілік функциялары

В) жоспарлау, ұйымдастыру, мотивация, бақылау

С) даму, маркетинг, өндіріс, басқару

Д) мақсат таңдау, құралдарды таңдау, құралдарды дайындау, нәтижелерді бақылау

Е) техникалық, коммерциялық, қаржылық, әкімшілік функциялары, есеп және қауіпсіздікті қамтамасыз ету функциялары

392.Іскерлік басқару функцияларын атаңыз

А) даму, маркетинг, өндіріс, басқару

В) мақсат таңдау, құралдарды таңдау, құралдарды дайындау, нәтижелерді бақылау

С) техникалық, коммерциялық, қаржылық, әкімшілік функциялары, есеп және қауіпсіздікті қамтамасызету функциялары

Д) жоспарлау, ұйымдастыру, мотивация, бақылау

Е) коммерциялық, техникалық, қаржылық, әкімшілік функциялары

393.Басшылардың тікелей басқарушылық әрекетін белгілейтін операционалдық басқару теориясы бойынша функцияларды атаңыз

А) жоспарлау, ұйымдарстыру, кадрлармен жұмыс жасау, басшылық және лидерлік, бақылау

В) болжамдау және жоспарлау, ұйымдастыру және жарлық беру, үйлестіру және бақылау

С) мақсат таңдау, құралдарды таңдау және дайындау, нәтижені бақылау

Д) дамыту, маркетинг, өндіру және шаруашылықты басқару

Е) жоспарлау, ұйымдастыру, мотивация, бақылау

394.Ұйымдастыруда, басқару функциясы ретінде, өкілеттілікті делегирлеу дегеніміз:

А) мәселелер мен өкілеттіліктерді қызметтегі және олардың орындалуына жауапты болатын адамға беру

В) өкілеттіліктер арасындағы қарым-қатынас

С) өкілеттіліктер деңгейлері арасындағы қатынастар

Д) кәсіпорын құрылымын құрастыру процесі

Е) жауапкершілікті жеке адамға беру

395.Жоспарлау қағидаларын атаңыз

А) Е,В,С


В) анықтық, үздіксіздік

С) үнемділік

Д) В,С

Е) толықтық, дәлдік


399.Адамдарды басқаша емес дәл солай әрекет жасауға мәжбүр ететін ішкі оянуларға негізделген мотивацияның мазмұндылық теориясына жататыны:

А) Ф.Герцберг теориясы

В) күту теориясы

С) әділеттік теориясы

Д) Портер – Лоулер моделі

Е) барлық төрт теория

400.Жеке адам ретінде өсуге қажеттілік – ол:

А) өзін көрсетуге қажеттілік

В) болашақта қауіпсіздік пен сенімділікке қажеттілік

С) әлеуметтік қажеттіліктер

Д) сыйлауға қажеттілік

Е) физиологиялық қажеттілік


«Мейірбике ісіндегі әкімшілік процесс және менеджмент» пәні бойынша



ТЕСТ СҰРАҚТАРЫ ПАСПОРТЫ


Сұрақтың нөмірі

Дұрыс жауабы

Сұрақтың нөмірі

Дұрыс жауабы

Сұрақтың нөмірі

Дұрыс жауабы

51

В

151

D

259

В

52

D

152

B

260

А

53

С

153

D

261

А

54

A

154

C

262

С

56

B

155

A

263

В

57

E

156

C

264

А

58

C

157

E

265

Д

59

A

158

B

266

А

60

C

159

A

267

А

61

B

160

B

268

В

62

D

161

B

269

Е

63

B

162

B

270

В

64

E

163

C

271

С

65

B

164

E

272

В

66

A

165

D

273

А

67

A

166

B

274

С

68

C

167

D

275

В

69

A

168

A

276

С

71

B

169

A

277

А

72

A

170

B

278

С

73

B

172

C

279

Е

74

C

173

A

280

С

75

C

174

A

281

А

77

C

181

А

282

А

79

A

182

D

283

А

81

B

183

D

284

С

82

B

184

B

285

А

83

A

185

E

286

Е

84

C

186

B

287

Е

85

B

187

C

288

В

86

A

188

A

289

В

91

С

189

E

290

А

92

А

190

C

291

В

93

E

191

C

292

А

94

A

192

B

293

Е

95

E

193

D

294

Д

96

C

194

E

295

С

97

B

195

C

296

С

98

D

196

B

299

А

99

B

197

D

366

A

100

A

198

B

367

A

101

A

199

C

368

Е

127

B

200

D

369

С

128

D

201

C

370

В

132

D

226

А

371

А

136

Е

227

С

372

Е

137

D

228

D

374

С

138

C

229

D

375

E

139

D

244

С

376

В

141

А

245

E

377

В

142

А

251

В

389

А

143

B

252

Е

390

Е

144

C

253

С

391

А

145

Е

254

А

393

С

146

А

255

С

399

Д

147

D

256

Е

400

Е

148

C

257

Е







149

С

258

B










©netref.ru 2017
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет